Onsite at Apex Tower, New Malden

News
04.11.2020

Excited to be onsite on this prominent 16 storey building in New Malden. Bringing the building back to life through an intelligent design, aimed at improving the experience for occupiers.

We are refurbishing six floors and re-imaging the workspace by exposing the original coffer floor structure and introducing energy efficient, exposed M+E services. The maximised ceiling height provides a much more spacious environment and the creation of sub-division options enables efficient letting. We are also undertaking the CAT-B fit-out for 2 levels which will provide turn-key office spaces and shared building facilities to allow for social interaction, contemplation and private meetings.  All the common areas will be refurbished to improve the occupier experience for everyone working in the building and visiting.

The ground floor reception area will be extended and remodelled, creating a communal space and business lounge experience. The reception frontage will be pulled out from its recessed position to align with the 15  storey concrete façade above to maximise natural daylighting and improve its street presence.  Natural sustainable materials have been chosen within the reception space to add colour and warmth and to provide a contrast to its concrete exterior.

The ambition is to improve the overall experience for everyone who uses the building.  From the moment a commuter arrives at work they have the option to use the new, ground-floor, rear extension which provides communal facilities such as showers and lockers. Then move through to the reception area, where there will be the new environment for accidental social encounters, then experience the refurbished communal spaces, to finally arriving at their workspace, which will be more energy efficient and designed with their wellbeing in mind.

Our design at New Malden reflects our research into changing work patterns and our understanding of the importance to design offices which enable flexibility for the future. To see more about our exploration into how Covid-19 has effected working practices, please visit our Summer Design Charette link here.